Sarapan pagi tadi...pulut makan ngan kelapa parut. Kelapa tu yang muda bukan yang untuk buat santan tu...nanti terlekat kat tekak..hehe..
Bahan2:
1/2 kg pulut
2 sudu besar gula
sedikit air
kelapa parut
sedikit garam
Cara2:
Basuh pulut bersih dan masukkan ke dalam rice cooker dengan sedikit air...macam masak nasi jgk..tapi airnya kurang sedikit daripada masak nasi. Masukkan gula dan masak seperti biasa.
Apabila dah masak boleh dimakan dengan kelapa parut yang telah digaul dengan sedikit garam. Boleh juga dihidangkan bersama keropok keping dan ikan masin.. =)
Salam, sedapnyer pulut dgn kelapa parut, kena pulak dgn ikan masin..perghhhh...dah lama tak makan.
ReplyDeleteWkmslm Rabiatun...haah..kalo ada ikan masin lg best..time ni takde stok lak ikan masin..huhu
ReplyDelete