Tuesday, March 22, 2011

PAC dah lepas...

Alhamdulillah..baru balik dari PAC di Rantau Panjang. Balik dengan membawa kaki yang sakit2 akibat berlari 2.4km dalam masa 17minit dalam hujan, lari 4 x 10, lompat spring, sits up 28kali dalam 2 minit...wahh..sangat mengaskarkan saya, haha.Semua ujian fizikal ini dilakukan di UPP (Unit Pencegahan Penyeludupan). Ini adalah the first batch untuk PAC KDRM ni. Sebelah malamnya pula, ada ujian personaliti pula menjawab 185 soalan objektif. Serius tak dapat berfikir panjang nak menjawabnya sebab dah lembik diuji fizikal siangnya. Selepas itu sahajalah masanya untuk mengarang untuk 'public speaking' keesokkan harinya di kala mata sangat ingin ditutup dan badan ingin dibaringkan. Memang sangat mencabar. Tajuk public speaking yang saya pilih dari 24 tajuk yang diberi adalah 'Website, blog and facebook'. Banyak juga lah yang saya merapu tu, hehe. Untuk hari kedua pula ada 'Case Study' dalam group yang melibatkan perbincangan diikuti presentation. Saya agak bernasib baik kerana mendapat ahli kumpulan yang mana sedang berkhidmat dan dalam proses kenaikkan pangkat. Agak banyak tips yang dia berikan kepada kami dan dengan harapan kumpulan kami (group of ten, 5 perempuan dan 5 lelaki) dapat menjadi kumpulan terbaik.Segala tingkah laku dan personaliti perserta diambil kira dan ada markahnya. Sepanjang program, makanan dan tempat tinggal disediakan, semuanya memuaskan. Apa pon, I had so much fun. Untuk hari terakhir program habis pada pukul 12tengahari. Lepas habis terus balik ke Kuala Terengganu, rindukan my babies. Baru tinggalkan 2 malam dah rindu sangat, macam manalah kalau kena tinggalkan 3bulan nanti?? huh..tak tercapai akal rasanya... What ever I believe, everything happened for a reason. Ada hikmahnya, InsyaAllah...Kat sini ada beberapa gambar yang telah di snap oleh salah seorang peserta PAC ni..bolehlah dibuat kenangan..hihi..dan jutaan terima kasih kepada husband saya yang sudi menunggu saya di sebuah hotel di rantau panjang sehingga habis program. =) 

 Selepas aktiviti 'Case Study'. Tengok, kita orang telah ditransform menjadi netballers. hihi
Dalam dewan taklimat.

p/s: teka yang mana saya...hehe

2 comments:

Ezadlieza said...

norul...amboiiii sampai sakit2 kaki yer...kalau akak sakit jer lg..jem teruihhhh..hehehe...
norul thanks for besday wish..dah naik lg satu anak tangga...hukhuk

~Norul Mas Hana ~ said...

kak lieza,
takpe kak..naik tangga,tetap maintain..hehe