Sunday, March 13, 2011

Roti Bakar Simple


Salam bahagia semua..tatkala dah tak ada idea sangat nak masak untuk minum petang saya pon buat menu simple ni. Idea mulanya dapat dari myresipi tapi saya buat macam laporan masakan dari Hana6877 tu je..saya bakar sampai hangus2 sikit supaya leh rasa rangup2 je..Anak2 sangat suka, sekejap je leh habis.

Saya buat versi senang, potong roti kepada 3bahagian (instead of tepi roti sahaja), sapukan mentega  dan taburkan gula. Kemudian bakar dalam oven lebih kurang 5minit pada suhu 150darjah atau sehingga roti bertukar warna keperangan.

6 comments:

dZana said...

sedap roti buat cmni ... rangup..klau ada roti yg nk expired boleh try ni..

hazila said...

Salam ziarah

Sheila Shafea said...

Salam sdp ni roti bakar ingat time kanak2 dulu...petang2 dah lapar cicah kopi...atau sambil uduk megadap TV tu kunyah2....

~Norul Mas Hana ~ said...

dZaana,
btul tu, mmg rangup..roti nak expired kalo buat mcm ni sekejap je abis..hihi

Hazila,
Thanks sudi singgah =)

Kak Shiela,
wahh..cicah kopi mmg sedap.lg2 ngadap tv..tak sedar dah abis sepinggan.. =)

Ayu said...

good idea juga roti bakar simple ni..
sedap ni bila cicah air kopi..thanks norul for sharing kat sini..ya

~Norul Mas Hana ~ said...

Kak Ayu,
try la..mmg best.. =)