Friday, February 4, 2011

Egg Benedict

Sesuai untuk sarapan atau minum petang. Saya bakar agak garing sebab suka rangup2 tepi roti tu..Resepi yang dah lama dapat dari Myresepi. Best dan senang disediakan. Saya copy paste kan resepi di sini.. Mintak izin yer Zurin dari myr.


Bahan-bahan ( 2 orang )
2 biji telur
2 keping roti putih - dibuang tepinya (saya tak buang)
lada hitam - freshly cracked
Sedikit butter atau majerin
Garam

Cara-cara
1. Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
2. Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
3. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
4. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.

Sumber : Myresipi

9 comments:

Deliah's Deli said...

norul..meh sini seketui,2..yg tepi2 tu krap,kruppp..:p~

suri solehah said...

salam norul..sedap jugak nampak tu..

Eliza said...

ringkasnya..nnt nak cubalah..

~Norul Mas Hana ~ said...

Deliah's Deli,
mai la ambik..hihi..

kak suri,
mmg kak..kenyang...hihi

Kak Eliza,
cubalah.... =)

Nieza said...

wah sedap ni..:)

Treat and Trick said...

Salam Norul, sedapnya roti ni, kak suka yg garing macam ni...

aunt T said...

resepi cam senang, boleh cuba ni!!

Cendana Kasih said...

kita pun nk jugak..seketui jer...

~Norul Mas Hana ~ said...

Kak Treat n Trick,
me too...mmg sedap yang garing..hihi

Aunt T,
mmg senang, cubalah..

Kak Noorma,
Seketui je ke nak? hihi