Bahan2
2 ulas bawang putih – dicincang
2 sudu makan tepung gandum
150 ml air
1 ketul kiub ayam (boleh kurangkan kpd ½ kiub jika tak nak rasa masin)
3/4 sudu teh garam
¼ sudu teh serbuk lada sulah
300 gm nasi putih
25 gm lobak merah – dipotong dadu dan direbus
25 gm sayur buncis (5 batang) – direbus dan dihiris halus (yang ni saya tak letak, takde stok)
30 gm keju parut
2 sudu makan marjerin untuk menumis
Minyak untuk menggoreng
2 sudu makan tepung gandum
150 ml air
1 ketul kiub ayam (boleh kurangkan kpd ½ kiub jika tak nak rasa masin)
3/4 sudu teh garam
¼ sudu teh serbuk lada sulah
300 gm nasi putih
25 gm lobak merah – dipotong dadu dan direbus
25 gm sayur buncis (5 batang) – direbus dan dihiris halus (yang ni saya tak letak, takde stok)
30 gm keju parut
2 sudu makan marjerin untuk menumis
Minyak untuk menggoreng
Bahan salut: 1 biji telur dan 75 gm tepung goreng serbaguna
Cara2
1. Tumis bawang putih sehingga naik bau. Masukkan tepung gandum. Kacau sehingga berketul-ketul..
2. Masukkan air sedikit demi sedikit sambil dikacau hingga licin..
3. Masukkan kiub ayam dan lada sulah.. Kacau lagi..
4. Masukkan nasi, lobak merah, buncis dan keju.. Kacau sehingga bergumpal..
5. Bentukkan bulat dan celupkan di dalam telur dan gulingkan di atas tepung goreng.. Lakukan sekali lagi.Goreng sehingga kuning keemasan..
No comments:
Post a Comment